Συχνές Ερωτήσεις

faq2.jpg
Γιατί ονομάζεται Ομοιοπαθητική;
Το όνομα Ομοιο-παθητική (όμοιο πάθος, πάσχω κατά τρόπο όμοιο) είναι δηλωτικό του πως λειτουργεί στον οργανισμό αυτή η θεραπευτική μέθοδος. (Ακριβέστερος για να περιγράψει τον τρόπο θεραπείας είναι ο όρος Ομοιο-θεραπευτική, όμως χρησιμοποιούμε τον όρο Ομοιοπαθητική αφού αυτός έχει καθιερωθεί αιώνες τώρα.)
Σε τι συνίσταται το όμοιο-παθητικό ή όμοιο-θεραπευτικό;
Μια φυσική ουσία όταν ληφθεί σε αρκετή δοσολογία και κατ’ επανάληψη από κάποιον υγιή μπορεί να του προκαλέσει μια σειρά συμπτωμάτων. Όμοια συμπτώματα με αυτά που προκάλεσε στον υγιή η ουσία είναι δυνατόν να θεραπευτούν σε έναν ασθενή, όταν του χορηγήσουμε την ουσία σε απειροελάχιστη δόση. Για παράδειγμα, ο καφές μπορεί να χορηγηθεί ως ομοιοπαθητικό φάρμακο (σε απειροελάχιστή δηλαδή δόση) για να θεραπεύσει ένα είδος αϋπνίας (αυπνία από υπερβολική ιδεόρροια) που γνωρίζουμε ότι προκαλεί ο καφές σε μεγάλες δόσεις. Ένα δεύτερο παράδειγμα είναι το κρεμμύδι: ως ομοιοπαθητικό φάρμακο με την ονομασία Allium cepa, χορηγείται σε κρυολογήματα με καυστική δακρύρροια, που ομοιάζει με το καύσος και τα δάκρυα που μας προκαλούνται όταν κόβουμε κρεμμύδια. Αυτή η διαφορετική συμπεριφορά στον οργανισμό της ίδιας ουσίας ανάλογα με την ποσότητα, είναι γνωστή στη Φαρμακολογία ως όρμηση.
Είναι ασφαλής;
Ποιες παθήσεις θεραπεύει;
Μπορεί η Ομοιοπαθητική να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες και φάρμακα;
Όσο λαμβάνω ομοιοπαθητική αγωγή πρέπει να αποφεύγω τον καφέ ή κάποιες άλλες ουσίες;
Είναι ακριβή θεραπεία;
Διάβασα στο διαδίκτυο πληροφορίες για το φάρμακο που μου χορήγησε ο Ομοιοπαθητικός ιατρός. Αμφιβάλλω ότι έχω αυτόν τον τύπο ή ιδιοσυγκρασία.
Γιατί να επισκεφτώ έναν Οδοντίατρο με ομοιοπαθητική κατάρτιση;
Τι ακριβώς σημαίνει ο όρος ‘δυναμοποίηση’ (του ομοιοπαθητικού φαρμάκου);
Υπάρχουν πολλά είδη Ομοιοπαθητικής;
Μήπως η Ομοιοπαθητική είναι παρωχημένη θεραπεία;

Πρέπει να Γνωρίζεις

Logo

Η ΕΕΟΙΣ είναι εταιρεία εξειδικευμένη και πιστοποιημένη στην παροχή Ομοιοπαθητικής ιατρικής εκπαίδευσης και λειτουργεί μία από τις μεγαλύτερες σε αριθμό σπουδαστών σχολές Ομοιοπαθητικής σε όλη την Ευρώπη.

Σημειώστε

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ !!!
Μαθήματα Live ή Διαδικτυακά σε προσαρμογή με τους κανονισμούς περί κορωνοιού

Θα μας Βρείτε

• Διεύθυνση επικοινωνίας:

Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια,
ΤΚ 11528.

• Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Τηλ.: 210 7222150
Κιν.: 697 5425842 | 694 6261568

Email: info@homeopathyingreece.gr