Επιστημονικότητα

Αν και το θεραπευτικό σύστημα της Ομοιοπαθητικής εφαρμόζεται με επιτυχία εδώ και δύο αιώνες, κατά καιρούς, αναφύονται ερωτήματα σε σχέση με την επιστημονικότητά της.

science.jpg

Να τι απαντούμε λοιπόν, σε όσους αμφιβάλλουν αν:

Η Ομοιοπαθητική είναι επιστήμη
Επιστήμονες υψηλού κύρους, σε πανεπιστήμια που χαίρουν ιδιαίτερης αναγνώρισης, ερευνητικά ιδρύματα και νοσοκομεία ανά τον κόσμο διεξάγουν έρευνες σχετικές με την Ομοιοπαθητική: υψηλής ποιότητας βασική έρευνα, κλινική έρευνα και κτηνιατρική έρευνα και χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία που χρησιμοποιείται και στην έρευνα των χημικών φαρμάκων και των λοιπών ιατρικών παρεμβάσεων, αναφέρουν θετικά αποτελέσματα που δημοσιεύονται σε έγκριτα (peer-reviewed) επιστημονικά περιοδικά. Έτσι, αν και η έρευνα στο πεδίο της Ομοιοπαθητικής είναι σημαντικά υποχρηματοδοτούμενη συγκριτικά με τη συμβατική ιατρική, ο αριθμός των καλώς εργασιών και των αντίστοιχων δημοσιεύσεων συνεχώς αυξάνει. Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργεί και σημαντικές ερευνητικές ομάδες διερεύνησης της αποτελεσματικότητας της Ομοιοπαθητικής και δραστικότητας των ομοιοπαθητικών φαρμάκων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα στην Ομοιοπαθητική επισκέψου την ιστοσελίδα του Homeopathy Research Institute.
Η Ομοιοπαθητική είναι τεκμηριωμένη (evidence based) με έρευνες
Η Ομοιοπαθητική είναι εξίσου τεκμηριωμένη με την συμβατική ιατρική
Η ‘αρχή των ομοίων’ και η ‘αρχή της ελάχιστης δόσης’ είναι επιστημονική
Το ομοιοπαθητικό φάρμακο διαφέρει από το νερό
Η Ομοιοπαθητική διαφέρει από το placebo
Το μη απολύτως αποσαφηνισμένο του μηχανισμού δράσης των ομοιοπαθητικών φαρμάκων δεν εμποδίζει την δραστικότητά τους

Πρέπει να Γνωρίζεις

Logo

Η ΕΕΟΙΣ είναι εταιρεία εξειδικευμένη και πιστοποιημένη στην παροχή Ομοιοπαθητικής ιατρικής εκπαίδευσης και λειτουργεί μία από τις μεγαλύτερες σε αριθμό σπουδαστών σχολές Ομοιοπαθητικής σε όλη την Ευρώπη.

Σημειώστε

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ !!!
Μαθήματα Live ή Διαδικτυακά σε προσαρμογή με τους κανονισμούς περί κορωνοιού

Θα μας Βρείτε

• Διεύθυνση επικοινωνίας:

Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια,
ΤΚ 11528.

• Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Τηλ.: 210 7222150
Κιν.: 697 5425842 | 694 6261568

Email: info@homeopathyingreece.gr