Σεμινάρια

Η Εθνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Συνεργασίας (ΕΟΟΙΣ), προκειμένου να συμβάλλει στην διατήρηση και περαιτέρω βελτίωση των γνώσεων και δεξιοτήτων των Ομοιοπαθητικών γιατρών (ούτως ώστε αυτοί να προσφέρουν τα καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας) κατά τακτά διαστήματα, διενεργεί σεμινάρια συγκεκριμένης θεματικής (π.χ. materia medica μικρών και σπάνιων φαρμάκων, τεχνικές repertorizing, κλινικές ενδείξεις ομοιοπαθητικών φαρμάκων κλπ), αξιοποιώντας όχι μόνο το δικό της στελεχιακό δυναμικό αλλά και συνεργαζόμενη με επιστήμονες κύρους, με μάχιμους καταξιωμένους Ομοιοπαθητικούς αλλά ακόμα και μετακαλώντας από το εξωτερικό δασκάλους της Ομοιοπαθητικής εγνωσμένης αξίας. Ζητήστε να ενημερωθείτε από την γραμματεία για τα προσεχή σεμινάρια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

zafeiriou sankaranΠρόσφατα διενεργηθέντα σεμινάρια:

 • Καλοκαιρινή διημερίδα Ομοιοπαθητικής στην Αίγινα (9-10/7/16), με τον Β. Ζαφειρίου και τον Φ. Τσούκαλη.
 • Επιστημονική Ημερίδα Ομοιοπαθητικής Ιατρικής: ΤΟΞΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ & ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (Σάββατο 23 Απριλίου 2016, 10πμ - 6μμ) Κατεβάστε το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ.
 • 3 επιστημονικές ημερίδες Ομοιοπαθητικής – βελονισμού στα γραφεία του ΙΣΑ, σε συνεργασία με την Κίνηση Ιατρικής Αναβάθμισης.
 • Συνέργεια στην ομοιοπαθητική. Με τον Rajan Sankaran.
 • Σχετικά με το φαινόμενο Placebo και Nocebo. Με τον Β. Ζαφειρίου, Αίγινα 2011.
 • Επίσκεψη στην βιομηχανική μονάδα παραγωγής ομοιοπαθητικών φαρμάκων «Κορρές», στα Οινόφυτα.
 • Εισαγωγικό σεμινάριο Ομοιοπαθητικής συνταγογράφησης βασισμένης στο βίωμα-αίσθηση (sensation) του ασθενούς κατά Sankaran. Με τον Rajan Sankaran.
 • Η χρήση ομοιοπαθητικών φαρμάκων στην κύηση, τοκετό, λοχεία. Με την Sally Rose.

 

Στη φωτογραφία, ο Βαγγέλης Ζαφειρίου με τον διάσημο ομοιοπαθητικό Rajan Sankaran.

Η Εθνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Συνεργασίας δίνει μεγάλη έμφαση στη διαρκή μετεκπαίδευση των ομοιοπαθητικών επιστημόνων και γι' αυτό, έχει υπό την αιγίδα της τους ‘Ομοιοπαθητικούς Διαλόγους’ (ΟΜ-ΔΙΑ), μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών, που λειτουργεί συστηματικά εδώ και 22 χρόνια, ιδιαίτερα δημοφιλές στους ομοιοπαθητικούς επιστήμονες της χώρας.

Οι Ομοιοπαθητικοί Διάλογοι είναι ανοιχτοί σε όλους τους ομοιοπαθητικούς γιατρούς, οδοντιάτρους, κτηνιάτρους και φαρμακοποιούς της χώρας, συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό στη βελτίωση της περίθαλψης των ασθενών, έμπρακτα και άμεσα.

Στους Ομοιοπαθητικούς Διαλόγους:

 • αναλύονται περιστατικά ασθενών των συναδέλφων ώστε να καταλήξει η ομάδα στη συνταγογράφηση του ορθού για την περίπτωση ομοιοπαθητικού φαρμάκου. (Υποστήριξη της συνταγογράφησης των λιγότερο έμπειρων στην Ομοιοπαθητική ιατρών γίνεται και από ένα δίκτυο επιβλεπόντων (supervisors), εμπειρότερων στην Ομοιοπαθητική ιατρών που υποστηρίζουν τους πρώτους).
 • αναλύονται περαιτέρω προηγμένες τεχνικές που αναβαθμίζουν την Ομοιοπαθητική πράξη των συναδέλφων. Ενδεικτικά θέματα που αναλύονται είναι: τρόποι βελτίωσης λήψης του ιστορικού και ανάλυσής του, θεραπευτικοί χειρισμοί σε υπερευαίσθητους ασθενείς, σε ασθενείς με πενία συμπτωμάτων, σε ασθενείς με ανίατες καταστάσεις, η χρήση των διάμεσων φαρμάκων, προληπτική ομοιοπαθητική σε επιδημίες, ανάλυση σπάνιων φαρμάκων κά.
 • παρουσιάζονται και αναλύονται πρόσφατες διεθνείς ομοιοπαθητικές εξελίξεις.
 • καλούνται καταξιωμένοι ιατροί ή ειδικοί άλλων επιστημών, που αναλύουν θέματα του τομέα τους που άπτονται ή συγγενεύουν με την ομοιοπαθητική, ή φωτίζουν τομείς της θεωρίας και της πρακτικής της.

Η Εκπαίδευση των Φαρμακοποιών και φοιτητών της Φαρμακευτικής ακολουθεί πλήρως τη θεματολογία και το περιεχόμενο που θέσπισε η Ελληνική Εταιρία Ομοιοπαθητικών Φαρμακοποιών το 2017 και γίνεται με τη συμμετοχή καθηγητών Πανεπιστημίου.

Η εκμάθηση της ομοιοπαθητικής φαρμακοτεχνίας παρέχεται από Μέλη της Ελληνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικών Φαρμακοποιών και καθηγητές της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας, τόσο θεωρητικά, όσο και πρακτικά-εργαστηριακά. Επιπλέον, στους φαρμακοποιούς και φοιτητές παρέχεται και ολόκληρη η γνώση του πρώτου έτους σπουδών του πλήρους Εκπαιδευτικού προγράμματος της Ε.Ε.Ο.Ι.Σ.

Πρέπει να Γνωρίζεις

Logo

Η ΕΕΟΙΣ είναι εταιρεία εξειδικευμένη και πιστοποιημένη στην παροχή Ομοιοπαθητικής ιατρικής εκπαίδευσης και λειτουργεί μία από τις μεγαλύτερες σε αριθμό σπουδαστών σχολές Ομοιοπαθητικής σε όλη την Ευρώπη.

Σημειώστε

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ !!!
Μαθήματα Live ή Διαδικτυακά σε προσαρμογή με τους κανονισμούς περί κορωνοιού

Θα μας Βρείτε

• Διεύθυνση επικοινωνίας:

Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια,
ΤΚ 11528.

• Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Τηλ.: 210 7222150
Κιν.: 697 5425842 | 694 6261568

Email: info@homeopathyingreece.gr